Alla förmedlingsuppdrag av företag görs i samarbete med:

Vi är en kunnig partner med lång erfarenhet inom företagsförmedling.
Vi har även ett omfattande kontaktnät vilket ofta är nyckeln till att hitta rätt köpare.

Företagsförsäljningar

Vi är specialister på försäljning av ägarledda företag  och har lång erfarenhet av att genomföra både offentliga och konfidentiella uppdrag vilket skapar mervärde för din affär..

Företagsvärderingar

För att du ska få en uppfattning om vad ditt företag är värt så kan vi erbjuder en indikativ värdering.  Värderingen är teoretisk och baseras på både företagets historik och framtida prognoser som presenteras i en lättförståelig rapport .

Företagsköp

Vill du växa genom företagsförvärv, expandera på nya marknader eller inom nya branscher så kan vi vara behjälpliga att hitta ett lämpligt företag som kompletterar din befintliga verksamhet . Det finns många fördelar med att förvärva en redan befintlig verksamhet i jämförelse med att starta ett helt nytt företag.

Rådgivning

Vi kan även vara behjälpliga med rådgivning inom andra typer av ägarskiften som t.ex. generationsskiften, ägarskiften där köpare och säljare redan hittat varandra eller försäljning till anställda.

Funderar du på att köpa eller sälja ett företag?

Vi har en lång erfarenhet av företagsförmedling och ett stort kontaktnät av köpare och investerare.

 Kontakta oss på jan.holmstedt@ffkf.se för att boka in ett möte.

Vill du veta vilka företag vi har till salu just nu?

Besök vår objektssida. Där hittar du våra aktuella försäljningsobjekt »

Exempel på utförda företagsförsäljningar

Swekip Sweden AB

Umeåbaserade Swekip Sweden AB erbjuder prisvärda entreprenadmaskiner och redskap med hög kvalitet till den svenska marknaden. Maskinerna tillverkas i Kina enligt europeiska direktiv och Swekip Sweden AB har en nära och lång relation med tillverkaren.

Swekip Sweden AB fick  en ny majoritetsägare i Piteåbaserade North Invest AB. Nyckelpersoner från Swekip Sweden AB stannade kvar som delägare i bolaget.

Swekip Sweden AB grundades 10 år sedan och omsatte vid försäljningstillfället ca 25 miljoner och var marknadsledande inom sin nisch.

Freno AB

Freno AB är ett industriföretag som är specialister på luft­fjädringar och chassin till lätta transportfordon. Bolaget har utvecklat och säljer 8 olika produkter som alla baseras på luftfjädringar samt en egen chassilösning. Primär använd­ning är inom färdtjänst, taxi, handikappfordon, ambulan­ser, brandbilar, mindre bussar, transportfirmor och distri­butörer.

Bolaget såldes till Torbjörn Bäckström, Erik Fahlgren, Jan Fransson och Robert Sjölund.

Bolagets omsättning uppgick till ca 30 Mkr vid försäljningstillfället och hade 8 anställda.

Johanssons Plåt AB

Johanssons Plåt AB har specialiserat sig på tak- och väggplåt med tillbehör och tillhörande plåtslageriarbeten. Tack vare sitt breda produktsortiment kan bolaget erbjuda kompletta tak- och fasadplåtslösningar till allt ifrån stora industrihallar till minsta friggebod.

Bolaget såldes till Jens Hardegård.

Bolagets omsättning uppgick vid försäljningstillfället till ca 68 Mkr och hade 16 anställda medarbetare.

Norrbottens Bergteknik AB

I flera decennier har Norrbottens Bergteknik AB utfört bergarbeten som borrning, losshållning, wiresågning och bergförstärkning, både som enskilda områden eller där Bolaget tagit på sig  helhetsansvaret.

Bolagets uppdrag finns i de fyra nordligaste länen samt Stockholms- och Göteborgsområdet.

Norrbottens Bergteknik är auktoriserad bergsprängare och medlem i BEF, BergsprängningsEntreprenörernas Förening.

Bolagets såldes  till Pegroco Invest och hade vid försäljningstillfället en omsättning på 129 Mkr på 33 anställda medarbetare.

Polardörren AB

Polardörren AB bedriver tillverkning och försäljning av högkvalitativa ytterdörrar, balkongdörrar och garagedörrar. Bolaget har utmärkt sig på marknaden genom att presentera många trendriktiga dörrmodeller under kort tid.

Aktiemajoriteten i Polardörren AB övertogs under 2016 av Expandera i Norrbotten AB som är ett regionalt riskkapitalbolag. Tidigare ägare Mikael Tinglöf behåller 44 procent av aktierna, men den posten har Expandera i Norrbotten option på att förvärva om ett år.

Bolagets omsättning vid försäljningstillfället uppgick till ca 40 Mkr på 19 anställd medarbetare.

Polarfönster AB

Polarfönster AB, har i mer än 70 år tillverkat kvalitets­fönster. Erfarenhet, lyhördhet och rationella tillverk­ningsmetoder gör att Bolaget kan erbjuda vackra och prisvärda fönster med ett av marknadens lägsta U-vär­den.

Polarfönster AB förvärvades under 2016 av tre privatpersoner som ska driva verksamheten vidare i Korpilombolo, där bolaget har egen tillverkning.

Bolaget omsättning uppgick vid försäljningstillfället till ca 40 Mkr och hade 21 anställda medarbetare.